GP STAINLESS PHARMA

Skidbouw

Klik op de afbeelding om te vergroten 

Skidbouw

Bij skidbouw worden procesinstallaties (tanks, pompen, leidingen) op een RVS of stalen frame gemonteerd. GP Pharma produceert skids voor onder andere de farmaceutische industrie.

 

Voordeel van skidbouw
Skidbouw is een kostenbesparende en efficiënte manier om buiten de productieruimte een procesinstallatie te bouwen, te programmeren en te testen om het vervolgens snel in het productieproces te integreren.

 

Prefab skidbouw door GP Pharma
Skidbouw van GP Pharma vindt plaats in onze productiehallen in Stellendam. GP Pharma kan snel en efficiënt werken omdat alle benodigde apparatuur binnen handbereik is. Mochten er tijdens de bouw nog aanpassingen nodig zijn, dan kunnen die ook sneller doorgevoerd worden. Bovendien ondervindt u tijdens de bouwfase geen hinder van onze werkzaamheden op uw locatie. Ook het programmeren en testen vindt plaats bij ons in de werkplaats. Pas wanneer de installatie volledig aan alle eisen voldoet zal de skid binnen uw productieproces worden geïntegreerd en kan meteen in gebruik worden genomen.

 

CIP skidbouw door GP Pharma

Een bijzondere vorm van skidbouw is de zogenaamde CIP installatie, cleaning in place, voor het reinigen van procesinstallaties. CIP is een reinigingsmethode die wordt toegepast voor het reinigen van leidingen en andere onderdelen van gesloten installaties. Complete proceslijnen kunnen hierbij worden gereinigd zonder de procesinstallaties te ontmantelen. Reiniging is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsproces en verlengt de levensduur van uw procesinstallatie. GP Pharma bouwt CIP installaties voor de nationale en internationale farmaceutische industrie en specifiek voor diverse zuivelfabrieken. CIP installaties worden bij ons in de werkplaats volledig geproduceerd, gemonteerd en getest. Ook de aansluiting op uw procesinstallatie wordt door ons op deskundige wijze verzorgd.

 

Orbitaallaswerk

Skidbouw bestaat veelal uit enerzijds het ontwerpen en bouwen van een skidframe, anderzijds op het proces- en elektrotechnische gedeelte.

Proces skids worden door GP Pharma veelal samengesteld door middel van hoogwaardige buis en fittingen. Denk hierbij aan SFF1 en SFF4 afwerking van zowel buis als fittingen. Het laswerk aan de skids wordt volledig in de werkplaats van GP Pharma uitgevoerd. Er wordt veel gebruik gemaakt van onze Polysoude orbitaallasmachine. Voor zowel het orbitaallaswerk als het handmatige TIG lassen is GP Pharma volledig gecertificeerd. Meer informatie over het orbitaal lassen en de certificering kunt u vinden op http://www.gpstainless.nl/pharma/orbital en http://www.gpstainless.nl/pharma/normering/.

RECENTE PROJECTEN

Benieuwd wat wij nog meer in dit segment hebben opgeleverd? Navigeer hier door onze projecten.

Mixing skid 1000L
Mixing skid 1000L

Mixing skid 1000L

GP Stainless Pharma ontwikkeld en bouwt mixing skids met een capaciteit van 500 & 1000L.

Lees meer