GP STAINLESS PHARMA

Skidbouw

Skidbouw is een van de specialisaties van GP Stainless. Bekijk hieronder een aantal skids die door ons zijn gerealiseerd. 

Skidbouw

Bij skidbouw worden procesinstallaties (tanks, pompen, leidingen) op een rvs of stalen frame gemonteerd. GP Stainless produceert skids voor onder andere de farmaceutische industrie.

 

Voordeel van skidbouw

Skidbouw is een kostenbesparende en efficiënte manier om buiten de productieruimte een procesinstallatie te bouwen, te programmeren en te testen om het vervolgens snel in het productieproces te integreren.

 

Prefab skidbouw

Skidbouw wordt vaak gekozen bij het bouwen van process equipment. De skid wordt volledig naar de wensen van de klant in de werkplaats van GP Stainless geproduceerd en getest, waarna het getransporteerd wordt naar de plaats van bestemming. In korte tijd wordt de skid aangesloten door onze montagemedewerkers en in bedrijf genomen. Skidbouw vraagt om een intensieve samenwerking tussen prefabricage, montage en automatisering. Pas wanneer de installatie volledig aan alle eisen voldoet, is de klus geklaard.

 

Cleaning In Place – CIP skidbouw
CIP is een reinigingsmethode die wordt toegepast voor het reinigen van leidingen en andere onderdelen van gesloten installaties. Complete proceslijnen kunnen hierbij worden gereinigd zonder de procesinstallaties te ontmantelen. Reiniging is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsproces en verlengt de levensduur van uw procesinstallatie. Wij bouwen CIP installaties voor de nationale en internationale farmaceutische industrie en specifiek voor diverse zuivelfabrieken. CIP installaties worden bij ons in de werkplaats volledig geproduceerd, gemonteerd en getest. Ook de aansluiting op uw procesinstallatie wordt door ons op deskundige wijze verzorgd.

 

Specialist

Onze expertise op het gebied van skidbouw zetten we in om u te kunnen adviseren van ontwerp tot ingebruikname van de skid. Wij denken mee en kijken altijd naar (betere) alternatieven. Alles vindt plaats in goed overleg met u. Zo weet u precies wat er wanneer gaat gebeuren en voorkomen we verstoring van het productieproces.

 

Single-use skids

Naast skids voor continue processen bieden wij onze klanten ook single-use skids. GP Stainless onderscheidt zich in de farmaceutische- en biotechnologische markt door onze ervaring in het ontwerpen en produceren van made-to-order single-use skids. Single use skids zijn ontworpen voor processen die niet continue zijn en geen intensieve clean steam reiniging behoeven. Deze “disposable” processystemen voor farmaceutische en biotechnologische processituaties vereenvoudigen het reinigen door eenmalig gebruik.

 

Voordelen Single-use skids:

  • • Minder assemblagetijd en arbeidskosten
  • • Minder besmettingsgevaar door eenmalig gebruik
  • • Bespaart energie van het reinigen
  • • Geeft meer flexibiliteit in het aanpassen van het systeem

 

RECENTE PROJECTEN

Benieuwd wat wij nog meer in dit segment hebben opgeleverd? Navigeer hier door onze projecten.

Mixing skid 1000L
Mixing skid 1000L

Mixing skid 1000L

GP Stainless Pharma ontwikkeld en bouwt mixing skids met een capaciteit van 500 & 1000L.

Lees meer