GP STAINLESS PHARMA

Skidbouw

  • Meerdere industrieën
  • Gecertificeerd laswerk
  • Maatwerk oplossingen

Klik op de afbeelding om te vergroten 

Bij skidbouw worden procesinstallaties zoals tanks, pompen of leidingen op een rvs of stalen frame gemonteerd. GP Stainless in Stellendam, in de buurt van Spijkenisse, produceert skids voor onder andere de farmaceutische industrie. Wij helpen u met het ontwerpen en ontwikkelen van een skidbouw in rvs op maat.

 

Voordelen van skidbouw

Skidbouw is een kostenbesparende en efficiënte manier om buiten de productieruimte een procesinstallatie te bouwen, te programmeren en te testen. Deze skid kan vervolgens snel in het productieproces geïntegreerd worden. Als experts in de rvs-machinebouw weten wij uiteraard als geen ander hoe wij kwalitatieve skids in rvs moeten ontwikkelen.

 

Prefab skidbouw

Skidbouw wordt vaak gekozen bij het bouwen van rvs-procesapparatuur. De skid wordt volledig naar de wensen van de klant in onze werkplaats geproduceerd en getest. Hierna wordt de machine getransporteerd naar de plaats van bestemming. In korte tijd wordt de skid aangesloten door onze montagemedewerkers en in gebruikgenomen. Skidbouw vraagt om een intensieve samenwerking tussen prefabricage, montage en automatisering. Pas wanneer de installatie volledig aan alle eisen voldoet, is de klus geklaard.

 

Cleaning In Place of CIP-skidbouw

CIP is een reinigingsmethode die wordt toegepast voor het reinigen van leidingen en andere onderdelen van gesloten installaties. Complete proceslijnen leidingwerk kunnen hierbij worden gereinigd zonder de procesinstallaties te ontmantelen. Reiniging is een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsproces en verlengt de levensduur van uw procesinstallatie. Wij bouwen CIP-installaties voor de nationale en internationale farmaceutische industrie en specifiek voor diverse zuivelfabrieken. CIP-installaties worden bij ons in de werkplaats volledig geproduceerd, gemonteerd en getest. Ook de aansluiting op uw procesinstallatie wordt door ons op deskundige wijze verzorgd.

 

Wij zijn dé specialist op het gebied van skids

Onze expertise op het gebied van skidbouw in rvs zetten we in om u te kunnen adviseren van het ontwerp tot de ingebruikname van de skid. Wij denken mee en kijken altijd naar (betere) alternatieven. Alles vindt plaats in goed overleg met u. Zo weet u precies wat er wanneer gaat gebeuren en voorkomen we verstoring van het productieproces.

 

Single-use skids

Naast skids voor continue processen bieden wij onze klanten ook single-use skids aan. GP Stainless onderscheidt zich in de farmaceutische en biotechnologische markt door onze ervaring in het ontwerpen en produceren van made-to-order single-use skids. Single-use skids zijn ontworpen voor processen die niet continu zijn en geen intensieve clean steam-reiniging behoeven. Deze “disposable” processystemen voor farmaceutische en biotechnologische processituaties vereenvoudigen het reinigen door eenmalig gebruik. De voordelen zijn de volgende:

  • Minder assemblagetijd en arbeidskosten
  • Minder besmettingsgevaar door eenmalig gebruik
  • Bespaart energie van het reinigen
  • Geeft meer flexibiliteit in het aanpassen van het systeem

 

Schakel ons in voor uw skidbouw in rvs

Wilt u graag door ons een skid in rvs of een ander metaal laten ontwikkelen? Vul dan snel ons contactformulier in. Of neem contact met ons op via info@gp-stainless of via +31 (0)187 70 1096. Wij zorgen dan zo snel mogelijk voor skidbouw op maat, zoals een rvs-verpakkingslijn.

RECENTE PROJECTEN

Benieuwd wat wij nog meer in dit segment hebben opgeleverd? Navigeer hier door onze projecten.

Mixing skid 1000L
Mixing skid 1000L

Mixing skid 1000L

GP Stainless Pharma ontwikkeld en bouwt mixing skids met een capaciteit van 500 & 1000L.

Lees meer