GP STAINLESS PHARMA

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen wordt vaak toegepast in de voedings- en farmaceutische markt. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van orbitaal laswerk en onze TIG-lasmachine.

Orbitaal lassen

Orbitaal lassen is een gemechaniseerd lasproces waarbij pijpverbindingen door middel van een geautomatiseerd TIG-lasproces worden gemaakt. Dit gebeurt in een rechte baan rondom een buis en wordt gebruikt voor lasverbindingen die zeer nauwkeurig moeten zijn en snel moeten worden gemaakt. Deze vorm van lassen is geschikt voor ronde buizen, leidingen en ronde objecten zoals flenzen en wordt vaak toegepast binnen de skidbouw.

 

Voordelen van orbitaal lassen

Orbitaal lassen heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere lasprocessen. Het belangrijkste voordeel is dat de kwaliteit van de lassen zeer hoog is. De doorlas is perfect waardoor buizen en leidingen die met elkaar zijn verbonden ook geschikt zijn voor de voedings- en farmaceutische industrie. Het leggen van een goede handmatige las tussen twee buizen kost veel tijd. Met een orbitaalsysteem kan hier veel tijdwinst behaald worden terwijl de kwaliteit van de las hoog blijft. Daarnaast kan er op deze manier een continuïteit worden gecreëerd in de kwaliteit van de gelaste producten.

 

Gecertificeerd orbitaal lassen

GP Stainless heeft volledig gecertificeerde orbitaal lassers in huis die uw project met de grootste nauwkeurigheid fabriceren. Als ervaren partner in het TIG lassen van rvs hebben wij geïnvesteerd in een orbitale TIG-lasmachine van Polysoude. Deze machine voldoet aan de hoogste eisen en certificeringen en is uitgevoerd met zowel een gesloten als een open kop.

 

Volledig ontzorgen

Wij ontzorgen onze klanten graag en bieden daarom verschillende servicegerichte handelingen aan. Indien gewenst worden lasloggeringen opgesteld per ISO-samenstelling. Materiaalcertificaten, WPQ, WPS, lasloggeringen en endoscopische beelden kunnen direct na oplevering worden opgestuurd en er kunnen gecertificeerde handlassen worden toegepast indien nodig. Een volledig overzicht van onze certificeren vindt u hier.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd om uw project bij ons onder te brengen, neem dan gerust contact met ons op voor een introductie.

RECENTE PROJECTEN

Mixing skid 1000L
Mixing skid 1000L

Mixing skid 1000L

GP Stainless Pharma ontwikkeld en bouwt mixing skids met een capaciteit van 500 & 1000L.

Lees meer