GP STAINLESS FOOD

GP Stainless Group is altijd in staat de producten voor hun klanten volledig volgens de geldende eisen op te leveren.

Dit is de standaard voor alles wat binnen de GP Stainless Group geproduceerd wordt, oppervlakte behandeling is een onlosmakelijk deel van het verwerken van RVS.

Aangezien er enorm veel mogelijkheden zijn voor het finishen van RVS is er hier een opsomming te vinden.

Een groot deel van de finishing vindt plaats binnen eigen beheer, een deel in samenwerking met onze betrouwbare leveranciers.

Projecten

Beitsen en passiveren

BEITSEN

GP Stainless Group verwerkt grote hoeveelheden roestvast staal. Veel voorkomende bewerkingen binnen de GP Stainless Group  zijn lassen, slijpen en verspanen. Door deze bewerkingen wordt de natuurlijk gevormde passiveerlaag verwijderd. Door de aanwezigheid van chroom kan spontaan een nieuwe passiveerlaag ontstaan. Tot het moment dat de laag weer intact is, kunnen corrosieprocessen met het basismateriaal op gang komen.

Het gevolg is dat er een actieve laag ontstaat in plaats van een passieve. De corrosiebestendigheid van het materiaal is hierdoor ernstig verminderd.

Tijdens beitsen gaat het zuur een chemische reactie aan met de oxidehuid waardoor deze wordt gereinigd en wordt hersteld.

 

SPOELEN

De aantasting van het oppervlak door de beitsvloeistof wordt gestopt door het product grondig te spoelen. Dit wordt uitgevoerd met kraanwater of gedemineraliseerd water om vlekvorming te voorkomen.

 

PASSIVEREN

Door passiveren wordt snel en gecontroleerd langs kunstmatige weg een dikke chroomoxidelaag gevormd waardoor de grootst mogelijke corrosiebestendigheid, voor die specifieke legering, wordt verkregen. Door het beitsen en verspanen is de beschermende passiveerlaag verwijderd. Het herstellen van de passiveerlaag via natuurlijke weg kan enkele minuten tot dagen duren. Dit proces kan versneld worden door het product een passiveringsbehandeling te geven. Hierdoor wordt het chroom (aanwezig in het oppervlak) geoxideerd waardoor een beschermende laag wordt gevormd die normaal pas na lange tijd ontstaat.

Bron: https://www.alurvs.nl/roestvast-staal/artikellijst/487/

Glasparel stralen

GLASPARELSTRALEN

Glasparelstralen is een bewerkingstechniek, waarbij met glasparels een oppervlak van een RVS constructie wordt behandeld. Hierdoor worden materiaaleigenschappen verbeterd.  Het glasparelen wordt uitgevoerd met perslucht op een druk van ( 2-6 bar). De glasparels die gebruikt worden variëren van 70-200 µm, hierin wordt gekozen aan de hand van de uiteindelijke toepassing. Met een fijnere glasparel wordt ook altijd een gladdere afwerking behaald.

Nat stralen

NATSTRALEN

Om een hoogwaardige en gelijke afwerking van de RVS delen te krijgen welke gemaakt worden binnen de GP Stainless Group, worden de materialen op klantaanvraag nat gestraald. Natstralen betreft een innovatie oppervlaktebehandeling en conditionering van roestvaststaal. Natstralen biedt de volgende voordelen voor zowel grote constructies als kleine onderdelen:

– Alle oppervlakte-eigenschappen worden in één enkele behandeling/beweging uitgevoerd.

– Het proces laat toe om een zeer efficiënte reiniging en zeer fijne afwerking te bereiken, ook op onregelmatig gevormde oppervlakken.

– Oppervlakteruwheid en -topografie worden gelijkmatig gegenereerd in alle richtingen, wat resulteert in een isotroop oppervlak.

– De oppervlakte wordt op micro-niveau gereinigd.

– Uniforme afwerking en uitstraling.

– Na behandeling heeft het oppervlak hydrofobe eigenschappen.

– Duurzame technologie omdat er  geen gebruik gemaakt wordt van gevaarlijke of giftige chemische stoffen.

– Het proces maakt gebruik van een veilige, inerte, niet schadelijke reinigingssuspensie.

– Gezondheids- of milieuproblemen zijn niet van toepassing en het proces is volledig stofvrij.

Slijpen en Borstelen

SLIJPEN EN BORSTELEN

GP Stainless Group verzorgt ook het korrelslijpen en borstelen van uw RVS-producten, na fabricage. Ook werkt de GP Stainless Group nauw samen met een aantal bekende namen in de markt voor het uitbesteden van slijp- en borstelwerkzaamheden van plaatwerk en kokers. GP Stainless Group kan voorzien in het wegslijpen van lassen van een constructie of machine. Wanneer deze vervolgens gestraald of natgestraald wordt is er een uniforme oppervlakte te zien waarbij de las ‘onzichtbaar’ is geworden. Voor diverse toepassingen in de farma- en foodmarkt wordt deze methode toegepast.

 

Eén van onze specialismen is het slijpen op elke gewenste ruwheid, volgens klantspecificaties. Producten, maar ook complete machines en trechters slijpen wij uiterst nauwkeurig op elke gewenste ruwheid, volgens klantspecificaties en voorgeschreven eisen en normeringen.  Op onze halfautomatische slijptafels kunnen wij ieder product behandelen.  Uitslagen en rapportages worden vanuit de meetkamer direct bij u aangeleverd.

RECENTE PROJECTEN

RVS Kantelaars
RVS Kantelaars

RVS Kantelaars

GP Stainless Food ontwerpt en produceert RVS kantelaars.

Lees meer

Dit zal sluiten in 0 seconden